Data Engineering

Spark Programming

Deze 3-daagse Expert level training is jouw kans om het Apache Spark platform volledig te ervaren. Je leert de belangrijkste API's voor het gebruik van Spark, de fundamentele mechanismen en basics van het platform, SQL en andere high-level data access tools.

Aan de slag met Spark Programming!

Deze training staat drie dagen volledig in het teken van Spark Programming. Ieder aspect komt aan bod. We delen theorie, maar vooral ook veel hands-on ervaring met Spark in de Databricks web-based notebook omgeving. Geïnspireerd door tools zoals IPython/Jupyter en Matlab, stelt Databricks notebooks jou in staat opdrachten te coderen, data analyse vragen te stellen en visualisaties te genereren met behulp van jouw eigen Spark cluster, toegankelijk via een web browser.

De Spark Programming training is perfect voor

Deze 3-daagse Expert level training is perfect voor Data Engineers, Analisten, Architecten, Software Engineers of IT-managers die meer willen weten over het Apache Spark platform of Spark willen gebruiken voor de bouw van data pipelines en creatie van streaming en machine learning jobs. Om het meeste uit de training te halen die je de basics van Python of Scala te kennen. Ervaring met SQL is nuttig, maar niet vereist.

What leer je tijdens de Spark Programming training?

Tijdens deze Spark Programming training leer je de belangrijkste API's voor het gebruik van Spark, de fundamentele mechanismen en basics van het platform, SQL en andere high-level data access tools. Ook leer je Spark's streaming capaciteiten en machine learning API's. Kortom, na drie dagen beschik je over fundamentele basiskennis van Spark en Spark programming skills voor het transformeren, filteren en visualiseren van gegevens.

Spark fundamentals

Je leert:

  • Omschrijven hoe Spark werkt

Spark programming

Je leert:

  • De belangrijkste API’s om Spark te gebruiken
  • Het experimenteren met typische gebruiksvoorbeelden voor Spark
  • Het bouwen van data pipelines met SparkSQL en DataFrames
  • Het analyseren van werkzaamheden binnen Spark door de UI en logging events te gebruiken
  • De streamingmogelijkheden van Spark
  • De API’s van Spark voor machine learning 

Data Engineering Trainers

Deze Data Engineering training word je aangeboden door Xebia Academy en GoDataDriven. Xebia Academy is een officiële Databricks Certified Training Partner. Dit betekent dat onze Databricks Spark trainingen altijd gegeven worden door Databricks Certified Spark trainers.

Data Engineering Trainingen

Xebia Academy biedt in samenwerking met GoDataDriven naast deze Spark Programming training ook een 2-daagse Apache Airflow opleiding. Kijk hier voor meer informatie over deze in-depth Expert level training.

Ja, ik wil aan de slag met Spark

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

  • Je hebt een laptop met Chrome nodig.
  • Deze training is in het Engels.
  • Deze training wordt je aangeboden door onze trainingspartner GoDataDriven. 

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921